Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Στον Πολύγυρο μεταφέρθηκε η διαμαρτυρία για τους συλληφθέντες διαδηλωτές κατά της επένδυσης χρυσού.


01:00 Από τις 16 προσαγωγές 14 μετατράπηκαν τελικά σε συλλήψεις και θα ακολουθηθεί η διαδικασία του αυτόφωρου. Αύριο οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα στις 12:30 το μεσημέρι. (πηγή: Αlterthess)
Στο νοσοκομείο ένας εκ των συλληφθέντων με πρόβλημα στην καρδιά λόγω χημικών, καθώς ΜΑΤ πετάξαν δακρυγόνα μέσα στο αγροτικό του την ώρα που οδηγούσε. Τον ίδιο άνθρωπο κατηγορούν για απόπειρα ανθρωποκτονίας! Οι υπόλοιποι 15 κατηγορούνται για στάση.

 24:00 H Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ιγγλέζη για τα γεγονότα στις Σκουριές


Και ένα σχόλιο που αλιεύσαμε από το facebook:Τι δεν καταλαβαίνεις; Πιο απλά δεν γίνεται. Οι κάτοικοι υπερασπίζονται ένα βουνό, ένα δάσος, δυο σπιθαμές γης και ουρανού και η κυβέρνηση προστατεύει έναν επιχειρηματία με κάθε μέσο. Επιστρατεύει τις δυνάμεις καταστολής και κυνηγάει τον κόσμο με δακρυγόνα και ξύλο επί 7 χλμ, σπάει πόδια, σπάει τζάμια αυτοκινήτων και πετάει μέσα καπνογόνα και δακρυγόνα, επιτίθεται σε βουλευτές, απαγορεύει για ώρες την είσοδο δικηγόρων. Αυτά είναι τα γεγονότα. Σήμερα για άλλη μια φορά δεν έχουμε ευτυχώς κάποιον πολύ σοβαρά τραυματία ή νεκρό από τύχη. Τώρα εσύ πρέπει να πάρεις θέση. Να κάνεις κάτι. Και να θυμάσαι πως αν μείνεις ξανά αμέτοχος θα είσαι συνειδητά με τους δολοφόνους του κέρδους, της καταστροφής και της εκμετάλλευσης. Αυτά.(left.gr)

23:58
Δεν υπάρχει ακόμη καμία εξέλιξη με τους προσαχθέντες. Κόσμος παραμένει έξω από το ΑΤ του Πολύγυρου απαιτώντας την απελεύθερωσή τους. Πιθανή θεωρείται η απαγγελία κατηγοριών

23:28 Η 55χρονη που της ζητήθηκε να βγει από το αυτοκίνητο και να γονατίσει έχει κάκωση στο νεύρο από πάτημα αρβύλας. Αφέθηκε από το τμήμα όπου ήταν, μετά από διαμαρτυρίες και πήγε στο νοσοκομείο με τον σύζυγό της αφού τους αφαίρεσαν πινακίδες.
(Πηγή: twitter.com/ypopto_mousi)  

23:00 Στον Πολύγυρο πραγματοποιήθηκε πορεία αλληλεγγύης και οι συγκεντρωμένοι βρίσκονται ξανά μπροστά στο ΑΤ ζητώντας την απελευθέρωση των 16 προσαχθέντων. (Πηγή: alterthess.gr)

22:53 Αυτοκίνητο υπαλλήλου της εταιρίας, κατοίκου Ιερισσού, αναποδογυρίστηκε από αγνώστους έξω απ´το σπίτι του.

 22:44 16 οι προσαγωγές στον Πολύγυρο και 4 σε περιφερειακά ΑΤ.

22:42 ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: Αστυνομικοί σπάσανε το φακό της μηχανής του φωτογράφου @nikospilos

22:40 Οδόφραγμα με φωτιές στην είσοδο της Ιερισσού. Το Α/Τ Ιερισσού άδειο, δέχθηκε μικρή επίθεση με πέτρες. (Πηγή: twitter.com/ypopto_mousi)

 22:35  Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ιγγλέζη εξηγεί: Έφθασε έξω από το ΑΤ Πολύγυρου. Δήλωσε τα στοιχεία της και την ιδιότητά της και ζήτησε να περάσει. Αστυνομικός με πολιτικά την εμπόδισε φωνάζοντας απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Ανάμεσα σε άλλα της είπε «ποια νομίζεις ότι είσαι», «άντε τράβα από δω». Όταν εξανέστη για τη συμπεριφορά του και ζήτησε το όνομά του, κόλλησε το πρόσωπό του στο πρόσωπό της και φώναζε ωρυόμενος το όνομά του. Έπειτα την έσπρωξε και τη χτύπησε με γκλομπ. Θα γίνει μηνυτήρια αναφορά. Η Κ. Ιγγλέζη δηλώνει ότι στις Σκουριές σήμερα βίωσε «την πιο σκληρή και ανελέητη καταστολή» στη ζωή της.

22:30 Μόλις ανακοίνωσαν σε έναν 50άρη με τη γυναίκα του και ένα σκυλάκι (!) ότι τελικά προσαγάγονται κι αυτοί. Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

22:14 Μόλις τώρα μετά από επίμονες πιέσεις άφησαν 4 δικηγόρους να δουν τους προσαχθέντες.

22:12 Καταγγελίες ότι οι προσαχθέντες στο ΑΤ Πολύγυρου πιέζονται να υπογράψουν την έκθεση σύλληψης.

 21:50 Πριν λίγο έφθασε στον Πολύγυρο ένα λεωφορείο από Ιερισσό (είναι το λεωφορείο από αλληλέγγυους της Θράκης που ήταν το πρωί στις Σκουριές).

 21:46 Βίντεο του alterthess.gr


 21:27 Η αστυνομία προσπάθησε να πάρει καταθέσεις χωρίς δικηγόρους. Στο ΑΤ έφθασε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Αμανατίδης.

 21:23 ΜΑΤ έβγαλαν διαδηλώτρια από αυτοκίνητο στο Χοντρό Δέντρο και της είπαν να γονατίσει. Έπειτα την κλώτσησαν και έσπασαν το γόνατό της! Η γυναίκα μεταφέρεται στο νοσοκομείο από διαδηλωτές.

 21:19 Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Ιγγλέζη έχει μπει τελικά στο ΑΤ. 12 οι προσαγωγές, πολλές κοπέλες. Πούλμαν με αλληλέγγυους ξεκινά από Ιερισσό. Όταν έφθασαν οι πρώτοι αλληλέγγυοι στο ΑΤ ασφαλίτες ρίχνανε καδρόνια -περίπου 20- από τον 1ο όροφο του ΑΤ, φορούσαν φουλ φέις και χτυπούσαν.

21:10 Συγκλονιστικό κύμα αλληλεγγύης από κόσμο σε όλη τη Χαλκιδική. Πέφτουν τηλέφωνα από παντού, καταφθάνει κόσμος από παντού. Μία γυναίκα πάει υποβασταζόμενη στο νοσοκομείο, χτυπημένη πολύ στα πόδια.

 21:08 Περικυκλωμένο το ΑΤ Πολυγύρου από ματ, δεν επιτρέπεται είσοδος ενώ υπάρχουν προσπάθειες απώθησης του κόσμου. (Πηγή: twitter.com/ypopto_mousi)

 20:47 Τρία τουλάχιστον οχήματα βανδαλίστηκαν από την αστυνομία με τους επιβάτες μέσα. Από ΑΤ Ιερισσού ο κόσμος πάει στη πλατεία. (Πηγή: twitter.com/ypopto_mousi)


Διμοιρίες των ΜΑΤ μπροστά στην αστυνομική διεύθυνση Χαλκιδικής. Οι διαδηλωτές παραμένουν  και δηλώνουν ότι δεν θα αποχωρήσουν αν δεν αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες.
Στον Πολύγυρο και στην Α.Δ.Χαλκιδικής βρίσκεται και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης Αμανατίδης.

21:06 Μία γυναίκα πάει υποβασταζόμενη στο νοσοκομείο, χτυπημένη πολύ στα πόδια



21:02 Συγκλονιστικό κύμα αλληλεγγύης από κόσμο απ όλη τη Χαλκιδική. Πέφτουν τηλέφωνα από παντού, καταφθάνουν από παντού.


Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Με χτύπησε αστυνομικός


Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Ιγγλέζη, καταγγέλλει στο enikos.gr ότι την χτύπησε αστυνομικός:

«Μόλις τώρα κατάφερα μετά από πολλή προσπάθεια να εισέλθω στην Αστυνομική Διεύθυνση Πολυγύρου όπου μαζί με πολίτες διαμαρτύρομαι για όσα έγιναν σήμερα στις Σκουριές, αλλά και για τις προσαγωγές που έγιναν. Είναι αλήθεια, πριν περίπου μισή ώρα, αστυνομικός με χτύπησε με το γκλοπ του. Είμαι εδώ και διαμαρτύρομαι και για αυτό».

21:10   Πληροφορίες κάνουν λόγο για εκδηλώσεις αλληλεγγύης σε όλη την Χαλκιδική. Στην Ιερισσό ο κόσμος έχει μαζευτεί στην πλατεία.

21:00 Πολλοί διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί έξω από την αστυνομική διεύθυνση Χαλκιδικής απαιτώντας να αφεθούν ελεύθεροι οι 20 περίπου συλληφθέντες διαδηλωτές κατά της επένδυσης χρυσού.
Μικροεπεισόδια έγιναν κατά την άφιξη των διαδηλωτών, η αστυνομία για εκφοβισμό των διαδηλωτών έριξαν κρότου - λάμψης, ενώ την ίδια στιγμή αναφέρθηκε πως αστυνομικός με κουκούλα χτύπησε την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, στη Χαλκιδική, Κατερίνα Ιγγλέζη η οποία βρίσκεται έξω από την Α.Δ.Χαλκιδικής.
Επίσης αστυνομικός με κουκούλα έβριζε χυδαία τους διαδηλωτές που ήταν συγκεντρωμένοι!!! (ο αστυνομικός ανταποκρινόταν σε συναδέλφους του στο όνομα "Παντελής").
Αυτή τη στιγμή έφτασαν και διμοιρίες των ΜΑΤ στην Α.Δ.Χαλκιδικής.
Αναφέρθηκε από τους διαδηλωτές ότι στο δρόμο από τις Σκουριές στον Πολύγυρο τα ΜΑΤ έριξαν χημικά ακόμα και ΜΕΣΑ σε αυτοκίνητα και λεωφορείο!!!
Νεαροί διαδηλωτές έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Πολυγύρου με αναπνευστικά προβλήματα λόγω της χρήσης χημικών από τα ΜΑΤ.
Οι διαδηλωτές πάντως δηλώνουν πως δεν θα "εγκαταλείψουν" την Πρωτεύουσα χωρίς να πάρουν μαζί τους τους συλληφθέντες.

20:40 Ο ασφαλίτης Ιωάννης Τζαβάλος χτύπησε με γκλομπ τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ιγγλέζη έξω από το ΑΤ Πολύγυρου   την ώρα που οι διαδηλωτές βρίσκονται έξω από το ΑΤ Πολυγύρου. Μάλιστα ο αστυνομικός γνωστοποίησε στην βουλευτή το όνομα του η οποία απείλησε ότι θα του κάνει μήνυση. 

20:20 ΤΩΡΑ: Μπροστά στην αστυνομική διεύθυνση Πολυγύρου οι διαδηλωτές, από τις Σκουριές Αυτή την ώρα οι διαδηλωτές βρίσκονται μπροστά από την είσοδο της αστυνομικής διεύθυνσης Πολυγύρου, απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων. Παράλληλα συγκεντρώνεται πολύ περισσότερες κόσμος απ’ όλα τα μέρη της Χαλκιδικής. 19:50 Μέτρα της Αστυνομικής Διέτθυνσης Χαλκιδικής Η αστυνομική διεύθυνση Χαλκιδικής έχει αποκλείσει με οδοφράγματα το τετράγωνο όπου στεγάζεται, στον Πολύγυρο!


20:20 ΤΩΡΑ: Μπροστά στην αστυνομική διεύθυνση Πολυγύρου οι διαδηλωτές, από τις Σκουριές

Αυτή την ώρα οι διαδηλωτές βρίσκονται μπροστά από την είσοδο της αστυνομικής διεύθυνσης Πολυγύρου, απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων. Παράλληλα συγκεντρώνεται πολύ περισσότερες κόσμος απ’ όλα τα μέρη της Χαλκιδικής.

19:50   Μέτρα της Αστυνομικής Διέθυνσης Χαλκιδικής

 














Η αστυνομική διεύθυνση Χαλκιδικής έχει αποκλείσει με οδοφράγματα το τετράγωνο όπου στεγάζεται,  στον Πολύγυρο!

19:40 Oι διαδηλωτές της Β. Χαλκιδικής με ..."ατέλειωτο" κομβόι κατευθύνονται προς τον Πολύγυρο  για συμπαράσταση στους προσαχθέντες και να ζητήσουν να αφεθούν ελεύθεροι.