Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Η μεταλλευτική δραστηριότητα στη Χαλκιδική σηματοδοτεί το τέλος της μελισσοκομίας στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας

 
Aναδημοσιεύουμε πιο κάτω το άρθρο Η μεταλλευτική δραστηριότητα στη Χαλκιδική σηματοδοτεί το τέλος της μελισσοκομίας στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας” του Ανδρέα Θρασυβούλου και του

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Δ. Τζηρίτης εκ βαθέων: "Σα Νομαρχιακό Συμβούλιο (Χαλκιδικής) γνωμοδοτήσαμε θετικά για τη ΜΠΕ χωρίς να τη διαβάσουμε… Εγώ είμαι ενάντια και στην υπόγεια εξόρυξη…"


Μικρή αναδρομή στο πώς στήθηκε ο μύθος της “ομόφωνης στήριξης της επένδυσης από την τοπική κοινωνία”… 
Ο Δημήτρης Τζηρίτης είναι γνωστός στην κοινωνία της Χαλκιδικής. Δύο τετραετίες Δήμαρχος Πολυγύρου, μία τετραετία Αντινομάρχης Χαλκιδικής υπεύθυνος για τον πρωτογενή τομέα και τον ορυκτό πλούτο και σήμερα Περιφερειακός Σύμβουλος, εντεταλμένος για θέματα Αγροτικής Οικονομίας.
Ο κ. Τζηρίτης παραβρέθηκε στην ενημερωτική εκδήλωση για τα μεταλλεία στην Ορμύλια στις 12 Σεπτεμβρίου, όπου δέχθηκε πολλές ερωτήσεις (αρκετές σε έντονο ύφος) από πολίτες για τη συμμετοχή του στο Νομαρχιακό Συμβούλιο της 10ης Δεκεμβρίου 2010 που γνωμοδότησε ομόφωνα υπέρ της επένδυσης (δείτε παρακάτω). H “εκ βαθέων” απάντησή του αλλά και τα όσα δήλωσε αμέσως μετά σε πολίτη-δημοσιογράφο ήταν απλά συγκλονιστικά. Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο ή διαβάστε τις δηλώσεις του:
 Για την συνέχεια κάντε κλικ  ΕΔΩ

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Ποιος είπαμε ότι έβαλε τις φωτιές στις Σκουριές;


img_0271-1

Οι φωτογραφίες είναι αδιάψευστοι μάρτυρες του τι πραγματικά συνέβη στις Σκουριές στις 9 Σεπτεμβρίου. Οι “τρομοκράτες” διαδηλωτές, κάτοικοι και συμπαραστάτες, με μάσκες και κουκούλες για να προστατευτούν από τη βροχή των δακρυγόνων, τρέχουν παντού για να σβήσουν φωτιές. Όποιος έχει την παραμικρή ιδέα από

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

H εκδήλωση για τα μεταλλεία χρυσού στο Greenwave festival και ο σύγχρονος Νέρωνας.

Παρ΄όλη τη βροχή που έπεφτε ασταμάτητα απ' το πρωί στην Θεσσαλονίκη, έγινε τελικά η εκδήλωση για τα μεταλλεία χρυσού στο  Greenwave festival (Φεστιβάλ των Οικολογικών Οργανώσεων) . Παραβρέθηκαν και μίλησαν για τα αντίστοιχα με την Ελλάδα προβλήματα

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Απο-καλύπτουμε τα ακροαριστερά τάγματα εφόδου που ανα-κάλυψε η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ!


Μεγάλη επιτυχία των φωτοσυντακτών μας. Διείσδυσαν στα ακροαριστερά τάγματα εφόδου που ανακάλυψε η γνωστή για την εγκυρότητά της εφημερίδα Καθημερινή και σας τα παρουσιάζουμε σήμερα.

1ο τάγμα: Ακροαριστερές μαθήτριες στην παρέλαση της Ιερισσού Χαλκιδικής την 25η Μαρτίου 2012
Το μαύρο περιβραχιόνιο οι μαθήτριες δήλωσαν ότι το φόρεσαν σαν ένδειξη διαμαρτυρίας για την δημιουργία των  ορυχείων και της μεταλλουργίας χρυσού που θα καταστρέψει το περιβάλλον της 

Επικών διαστάσεων φιάσκο της ΕΛΑΣ στις Σκουριές…

Aναβλήθηκε για τις 20 Σεπτεμβρίου η δίκη των τεσσάρων κατοίκων Χαλκιδικής (3 από τη Μ. Παναγία κι ένας από την Ιερισσό) που συνελήφθησαν μετά τη μεγάλη διαδήλωση της Κυριακής στις Σκουριές. Μεγάλος αριθμός κατοίκων, κυρίως από τη Μ. Παναγία, πήγαν το πρωί

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Εκδήλωση στην Ορμύλια για τις επιπτώσεις της “επένδυσης” της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, ειδικά στην υγεία και την αγροτική παραγωγή



ΚΑΛΕΣΜΑ
Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ορμύλιας Τάσος Σαραφίδης σας καλεί σε εκδήλωση, στις 12 του Σεπτέμβρη και ώρα 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Ορμύλιας με θέμα:
«ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗ Β.Α. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ»
Θα υπάρξουν εισηγήσεις:
α. Για τις επιπτώσεις στην υγεία (ομιλητής ΑΛΕΞΗΣ ΜΠΕΝΟΣ, καθηγητής Υγιεινής, Κοινωνικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Υγείας της ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ του ΑΠΘ)
β. από το «ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΕΛΩΝ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΑΠΘ» (ομιλητής ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, καθηγητής Εδαφολογίας της ΓΕΩΠΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ του ΑΠΘ) και
γ. Από τις εμπειρίες ανάλογης μεταλλευτικής δραστηριότητας στη Γαλλία και στο Καναδά (ομιλητής ο Γάλλος Οικονομολόγος PHILIP JOUREAU).

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Η κρατική μηχανή καταστρέφει μια τεράστια δημόσια περιουσία και την οικονομία της Χαλκιδικής...


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
KATOIKΩN B. XAΛΚΙΔΙΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ
Σήμερα Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012 οι πολίτες της Β. Χαλκιδικής και της ευρύτερης περιοχής, διαδηλώνουν την αντίθεσή τους στα Μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές Μ.Παναγίας Χαλκιδικής. Οι λόγοι της αντίδρασης και διαμαρτυρίας του κόσμου είναι δύο:

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Εντυπωσιακή συγκέντρωση κατά του χρυσού στη ΔΕΘ
















Με εξαιρετικό τρόπο ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις του τριημέρου δράσεων, ενάντια στα μεταλλεία χρυσού, που οργανώνουν οι επιτροπές αγώνα των κατοίκων των «στοχοποιημένων» περιοχών, το ανοιχτό συντονιστικό Θεσσαλονίκης ενάντια στα μεταλλεία χρυσού και η επιτροπή αλληλεγγύης στη Χαλκιδική (της Αττικής).

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΦΟΡΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για “Παράνομες εργασίες της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ στη θέση Σκουριές Μ. Παναγίας”

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
ΑΝΑΦΟΡΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ
ΠΡΟΣ
1. Την Επιθεώρηση Περιβάλλοντος Tομέας Β. Ελλάδος
2. Την Επιθεώρηση Μεταλλείων Β. Ελλάδος
3. Την ΕΥΠΕ/ ΥΠΕΚΑ
4. Τον Ειδικό Γραμματέα Επιθεωρητών Περιβάλλοντος/ ΥΠΕΚΑ
Κοινοποίηση:
α. Δασάρχη Αρναίας
β. Δ/νση Δασών Xαλκιδικής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης
γ. Την Αστυνομική ΔιεύθυνσηΧαλκιδικής
δ. Το Α.Τ. Αρναίας
ε. Το Α.Τ. Ιερισσού
Ιερισσός, 6 Σεπτεμβρίου 2012
ΘΕΜΑ: “Παράνομες εργασίες της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ στη θέση “Σκουριές” Μ. Παναγίας”

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Ρεπορτάζ της Γερμανικής τηλεόρασης για τα μεταλλεία της Χαλκιδικής


Ρεπορτάζ για τα μεταλλεία της Χαλκιδικής και την “επένδυση” της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ που προβλήθηκε στις 14 Ιουλίου 2012 από το ΕuropaMagazin του κρατικού Γερμανικού καναλιού ARD.

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Η “ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ” και η νεκραναστημένη “TVX HELLAS” συναντιούνται στα …αμπέλια των Σκουριών


O κ. Αθανάσιος Φελώνης είναι διαπρεπής δικηγόρος των Αθηνών, γνωστός από τη σύνδεσή του με μεταλλευτικές εταιρείες και ειδικός εισηγητής σε μεταλλευτικά συνέδρια και ημερίδες. Με το 22137/12.12.2003 συμβόλαιο της συμβολαιογράφου Αθηνών Ιωάννης Γαβριέλη-Αναγνωσταλάκη ο κ. Φελώνης ως νόμιμος εκπρόσωπος της TVX HELLAS A.E., μεταβίβασε στο Ελληνικό Δημόσιο, εκπροσωπούμενο από το Χρήστο Πάχτα, το σύνολο των στοιχείων ενεργητικού της εταιρείας “χωρίς να απαιτείται διαπίστωση και απογραφή της λογιστικής του αξίας, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων”. Τα εν λόγω “στοιχεία ενεργητικού” είναι τα Μεταλλεία Κασσάνδρας Χαλκιδικής.