Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Οι επιθεωρητές Περιβάλλοντος Β. Ελλάδος και η αποψίλωση του δάσους "Σκουριές"

Στις 6 Σεπτεμβρίου 2012 αποστείλαμε στους “Επιθεωρητές Περιβάλλοντος Β. Ελλάδας” και στους άλλους κατά Νομό “αρμόδιους” ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΦΟΡΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ με θέμα “Παράνομες εργασίες της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ στη θέση Σκουριές Μ. Παναγίας” (εδώ). Αυτό που καταγγείλαμε ήταν ότι το έργο “Πρόσβαση

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Με μαύρα μαντήλια η μαθητική παρέλαση στην Ιερισσό – S.O.S. Χαλκιδική – OXI στην εξόρυξη χρυσού


Φορώντας μαύρες κορδέλες στα υψωμένα σε γροθιά χέρια τους παρέλασαν οι μαθητές στην Ιερισσό  βροντοφωνάζοντας “S.O.S. Χαλκιδική – OXI στην εξόρυξη χρυσού”.

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

To OXI της Χαλκιδικής στην καταστροφή της (VIDEO)

 

Οι Χαλκιδικιώτες, στην μεγαλύτερη διαδήλωση που έγινε ποτέ στον Πολύγυρο, λένε ΟΧΙ στα μεταλλεία. Λένε ΟΧΙ στις στημένες δίκες, και στην προσπάθεια του κρατικού μηχανισμού να εκφοβίσει και να υποτάξει τους ανυπόταχτους και περήφανους  Χαλκιδικιώτες.

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Οι Χαλκιδικιώτες λένε ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ που θα την καταστρέψουν. ΟΧΙ στην ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ-ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑ

Η μεγαλειώδης διαδήλωση των Χαλκιδικιωτών στον Πολύγυρο, όπου διεξάγεται η δίκη των συλληφθέντων στην διαμαρτυρία των κατοίκων την Κυριακή στις Σκουριές, αναμφισβήτητα δείχνει  ότι ο λαός της Χαλκιδικής λέει μαχητικά ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ.

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Humans vs Predators: ακόμα μία συγκλονιστική μαρτυρία από τις Σκουριές

Χαίρετε.
Είμαι ένας διαδηλωτής  (μέλος του Συριζα) και έγραψα ένα κείμενο για αυτά που ζήσαμε την Κυριακή 21 Οκτώβρη. Σας το στέλνω για να το διαβάσετε, μαζί με πολλές ευχαριστίες και ευγνωμοσύνη για όλα αυτά που κάνετε, τόσα χρόνια. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτά που έζησα την Κυριακή και δεν αναφέρομαι στην καταστολή. Αναφέρομαι στην αλληλεγγύη και στην ενότητα μεταξύ μας. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Humans vs Predators

Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ κύριε Λαζάρου;


Κύριε Λαζάρου, όπως ξέρετε η Αρναία απέχει μόνον 8,5  χιλιόμετρα από τις Σκουριές και η Ιερισσός 16. Η μελέτη της ίδιας της Εταιρίας λέει ότι θα εκλύονται τόνοι  σκόνης στον αέρα ανά ώρα. Ξέρετε τι θα έχει αυτή η σκόνη; Θείο και βαρέα μέταλλα. Και που θα κάθεται όταν φυσάει το

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Αναβολή της δίκης των 14 συλληφθέντων στις Σκουριές

 Αναβλήθηκε για την Πέμπτη η δίκη των 14 συναγωνιστών μας που συνελήφθησαν χθες στις Σκουριές και αντιμετωπίζουν την κατηγορία της “στάσης” κατά του κράτους του Μπόμπολα, ενώ ένας έχει την επιπλέον κατηγορία της πρόκλησης “βαριάς σωματικής βλάβης”. Η σύνθεση του δικαστηρίου ήταν τριμελής και όχι μονομελής, ενδεικτική της σοβαρότητας των κατηγοριών.

Σκουριές: το νέο Κράτος του Τρόμου



Με το σοκ από την κόλαση που ζήσαμε χθες στις Σκουριές ακόμα υπερβολικά έντονο, βρίσκομαι μπροστά στον υπολογιστή προσπαθώντας να γράψω ένα “κανονικό” άρθρο. Αδύνατον. Δεν μπορώ να βρω τις εκφράσεις, δεν ξέρω αρκετά σχήματα υπερβολής, άλλωστε όσους υπερθετικούς βαθμούς κι αν χρησιμοποιήσω η πραγματικότητα αυτών που συνέβησαν χθες πάλι θα με ξεπερνάει. Οπότε θα τα γράψω απλά, όπως τα έζησα, και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει στο tvxs.gr την αστυνομική βία στις Σκουριές


Βίαιη καταστολή από αστυνομικές δυνάμεις προς διαδηλωτές παρατηρήθηκε χθες στην Χαλκιδική, στο δάσος των Σκουριών. Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για την πρόθεση της εταιρίας Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. να κόψει το δάσος για να κατασκευάσει ορυχείο χρυσού, ενώ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Ιγγλέζη, ανέφερε επίθεση από αστυνομικό σε βάρος της. Το tvxs.gr έλαβε καταγγελία από αυτόπτη μάρτυρα στα χθεσινά γεγονότα, στην οποία περιγράφει αυτό που βίωσε.

Ακολουθεί η μαρτυρία του.

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Στον Πολύγυρο μεταφέρθηκε η διαμαρτυρία για τους συλληφθέντες διαδηλωτές κατά της επένδυσης χρυσού.


01:00 Από τις 16 προσαγωγές 14 μετατράπηκαν τελικά σε συλλήψεις και θα ακολουθηθεί η διαδικασία του αυτόφωρου. Αύριο οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα στις 12:30 το μεσημέρι. (πηγή: Αlterthess)
Στο νοσοκομείο ένας εκ των συλληφθέντων με πρόβλημα στην καρδιά λόγω χημικών, καθώς ΜΑΤ πετάξαν δακρυγόνα μέσα στο αγροτικό του την ώρα που οδηγούσε. Τον ίδιο άνθρωπο κατηγορούν για απόπειρα ανθρωποκτονίας! Οι υπόλοιποι 15 κατηγορούνται για στάση.

 24:00 H Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ιγγλέζη για τα γεγονότα στις Σκουριές


Και ένα σχόλιο που αλιεύσαμε από το facebook:Τι δεν καταλαβαίνεις; Πιο απλά δεν γίνεται. Οι κάτοικοι υπερασπίζονται ένα βουνό, ένα δάσος, δυο σπιθαμές γης και ουρανού και η κυβέρνηση προστατεύει έναν επιχειρηματία με κάθε μέσο. Επιστρατεύει τις δυνάμεις καταστολής και κυνηγάει τον κόσμο με δακρυγόνα και ξύλο επί 7 χλμ, σπάει πόδια, σπάει τζάμια αυτοκινήτων και πετάει μέσα καπνογόνα και δακρυγόνα, επιτίθεται σε βουλευτές, απαγορεύει για ώρες την είσοδο δικηγόρων. Αυτά είναι τα γεγονότα. Σήμερα για άλλη μια φορά δεν έχουμε ευτυχώς κάποιον πολύ σοβαρά τραυματία ή νεκρό από τύχη. Τώρα εσύ πρέπει να πάρεις θέση. Να κάνεις κάτι. Και να θυμάσαι πως αν μείνεις ξανά αμέτοχος θα είσαι συνειδητά με τους δολοφόνους του κέρδους, της καταστροφής και της εκμετάλλευσης. Αυτά.(left.gr)

Συνεχής ενημέρωση από την πορεία στις Σκουριές


19:40    Oι διαδηλωτές της Β. Χαλκιδικής με ..."ατέλειωτο" κομβόι κατευθύνονται προς τον Πολύγυρο  για συμπαράσταση στους προσαχθέντες και να ζητήσουν να αφεθούν ελεύθεροι.

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Ανθυγιεινό το κλίμα στην Αμμουλιανή για τον κ. Πάχτα…


Οι Αμμουλιανιωτες σύσσωμοι αναχαιτίζουν τον Χρηστο Παχτα ,με καταιγισμό ερωτήσεων για το Νεο ρυθμιστικό και τα μεταλλεία
Εμάς εδώ μας ενδιαφέρει ο τουρισμός , ΟΛΟΥΣ και δεν θα μας διχοτομήσετε τώρα εσείς ,όπως κάνετε στην μ. Παναγιά τον κόσμο !
Είμαστε ενωμένοι και αύριο θα το αποδείξουμε στην συγκέντρωση κατά των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων.
Μετά απο μονόλογο 30 λεπτών ξέσπασε ο κόσμος και βγήκε έξω απ την αίθουσα ,όπου συνέχισε με 30 άτομα την ομιλία του και τους νάρκωσε όλους πηδώντας απ το ένα θέμα στο άλλο με μοναδικό τρόπο ..
μας διαβεβαίωσε οτι το Νεο ρυθμιστικό δεν εχει καμιά σχέση με την μεταλλευτική περιοχή και η Αμμουλιανη δεν εχει να φοβάται αφού ειναι στα παράλια. ΠΟΙΟΣ θα πρέπει να φοβάται τότε κ Παχτα? Η Μ. Παναγία και η Ιερρισος? Εμείς εδώ είμαστε άλλης ποιότητας άνθρωποι?
Καθαρά καταβεβλημένος έχασε αυτήν την μάχη που ηταν σίγουρος οτι θα κερδίσει στην Αμμουλιανη που τόσο αγαπάει όπως λέει.
Δεν μας έπεισες κ. Παχτα οτι έχουμε συμφέρον απ την επένδυση και το νέο ρυθμιστικό ,ούτε και σαν Δήμαρχος οτι έκανες οτι θα έκανε ενας ευσυνείδητος Έλληνας πατριώτης για τον τόπο του!! Μάλλον μας πούλησες όλους για συμφέροντα που εγω δεν γνωρίζω…
Η Αμμουλιανη σήμερα ειπε ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΈΝΔΥΣΗ ΤΟΥ ΘΑΝΆΤΟΥ και οτι ΤΟ ΝΕΟ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΌ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΕΥΚΌΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ (εκτός απο καμιά τριανταριά που οποίος στο βημα και αν μιλά! στο τέλος τον χειροκροτούν )
« Η επίσημη θέση των “Ανεξάρτητων Ελλήνων” για τα Μεταλλεία χρυσού και οι …εσωκομματικές διαφωνίες Ανθυγιεινό το κλίμα στην Αμμουλιανή για τον κ. Πάχτα…

Οι Αμμουλιανιωτες σύσσωμοι αναχαιτίζουν τον Χρηστο Παχτα ,με καταιγισμό ερωτήσεων για το Νεο ρυθμιστικό και τα μεταλλεία Εμάς εδώ μας ενδιαφέρει ο τουρισμός , ΟΛΟΥΣ και δεν θα μας διχοτομήσετε τώρα εσείς ,όπως κάνετε στην μ. Παναγιά τον κόσμο ! Είμαστε ενωμένοι και αύριο θα το αποδείξουμε στην συγκέντρωση κατά των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων. Μετά απο μονόλογο 30 λεπτών ξέσπασε ο κόσμος και βγήκε έξω απ την αίθουσα ,όπου συνέχισε με 30 άτομα την ομιλία του και τους νάρκωσε όλους πηδώντας απ το ένα θέμα στο άλλο με μοναδικό τρόπο .. μας διαβεβαίωσε οτι το Νεο ρυθμιστικό δεν εχει καμιά σχέση με την μεταλλευτική περιοχή και η Αμμουλιανη δεν εχει να φοβάται αφού ειναι στα παράλια. ΠΟΙΟΣ θα πρέπει να φοβάται τότε κ Παχτα? Η Μ. Παναγία και η Ιερρισος? Εμείς εδώ είμαστε άλλης ποιότητας άνθρωποι? Καθαρά καταβεβλημένος έχασε αυτήν την μάχη που ηταν σίγουρος οτι θα κερδίσει στην Αμμουλιανη που τόσο αγαπάει όπως λέει. Δεν μας έπεισες κ. Παχτα οτι έχουμε συμφέρον απ την επένδυση και το νέο ρυθμιστικό ,ούτε και σαν Δήμαρχος οτι έκανες οτι θα έκανε ενας ευσυνείδητος Έλληνας πατριώτης για τον τόπο του!! Μάλλον μας πούλησες όλους για συμφέροντα που εγω δεν γνωρίζω… Η Αμμουλιανη σήμερα ειπε ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΈΝΔΥΣΗ ΤΟΥ ΘΑΝΆΤΟΥ και οτι ΤΟ ΝΕΟ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΌ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΕΥΚΌΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ (εκτός απο καμιά τριανταριά που οποίος στο βημα και αν μιλά! στο τέλος τον χειροκροτούν )
antigoldgreece 

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ: Εξορύξεις σκανδάλων στα μεταλλεία χρυσού σε Χαλκιδική, Κιλκίς και Θράκη

Επίκαιρη Επερώτηση 39 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ - μεταξύ των οποίων και ο Αλέξης Τσίπρας - προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Θέμα: Εξορύξεις και Μεταλλεία Χρυσού σε Χαλκιδική, Κιλκίς και Θράκη
Στις 12 Δεκεμβρίου 2003, με σύμβαση εξωδικαστικού συμβιβασμού, μεταβιβάσθηκε στο Ελληνικό Δημόσιο το ενεργητικό των Μεταλλείων Κασσάνδρας (μεταλλειοκτησία 317.000 στρεμμάτων, 310 σπίτια, 11.000 τ.μ. αστικών οικοπέδων, 2.500 στρέμματα γης, 30.000 τ.μ. γραφείων και βιομηχανικών κτιρίων, 2 υπόγεια μεταλλεία με φρέατα και συστήματα

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012


Ψήφισμα Φορέων Δήμου Αριστοτέλη για το νέο Ρυθμιστικό Θεσσαλονίκης



Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012, οι σύλλογοι της Β.Α. Χαλκιδικής διοργάνωσαν εκδήλωση ενημέρωσης για το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Θεσσαλονίκης που περιλαμβάνει και καθορίζει την αναπτυξιακή προοπτική της Χαλκιδικής.

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Ωμή παρέμβαση του Υπ. Περιβάλλοντος υπέρ της «Ελληνικός Χρυσός»


Eυχαριστούμε θερμά τον ΕΞΑΝΤΑ!

Η καταγγελία των κατοίκων, η διάψευση του Υ.Π.Ε.Κ.Α. και η αλήθεια

Πράγματι, απευθείας έγγραφο με εντολή του Υ.Π.Ε.Κ.Α. προς το Δασαρχείο Αρναίας δεν υπήρξε. Παρέμβαση όμως του Υπουργείου για να προχωρήσουν οι υλοτομικές εργασίες της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές, όντως υπήρξε!
Συναγερμό σήμαναν οι κάτοικοι της Β. Χαλκιδικής τις προηγούμενες μέρες, μπροστά στην απειλή να κοπούν περίπου 4.000 στρ. στο δάσος των Σκουριών, ολόκληρη δηλαδή η έκταση που έχει παραχωρηθεί στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός», προκειμένου να κατασκευαστεί εκεί ανοιχτό ορυχείο χρυσού. Οι κάτοικοι κατήγγειλαν ότι το Υπ.

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Έκκληση για το δάσος των Σκουριών από γυναίκες της ΒΑ Χαλκιδικής – Το βίντεο της καταστροφής

426242_514246571937274_1293459845_n

Την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012, 50 γυναίκες όλων των ηλικιών από την Ιερισσό, τη Μ. Παναγία και τα Ν. Ρόδα, ανεβήκαμε στον Κάκαβο για να διαμαρτυρηθούμε για τα σχέδια της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ/ELDORADO για την περιοχή μας και να δούμε με τα μάτια μας πόσο έχει προχωρήσει καταστροφή του δάσους.